13:00

Ohtana/Aapua FF

Referat: Skogså IF - Ohtana/Aapua FF

På Åvallen vinner OAFF mot Skogså med 3-0 (1-0)
OAFF inleder bra och första chansen kommer efter 10 minuter när en hörna nickas tätt utanför. I den 18:e minuten får Hugo Fagervall på ett hårt närskott där målvakten Andreas Hertzberg gör en kanonräddning. I den 21:a minuten får OA en frispark några meter utanför straffområdet. Hector lurar Skogsåmuren när han spelar en stickare till en löpande Danne Mäki som sätter bollen tätt intill målvaktens högra stolpe till 0-1. Fyra minuter senare fälls Joel inne i straffområdet och domaren pekar på straffpunkten. Hector slår straffen i målvaktens högra hörn, Hertzberg går rätt och klarar skottet. I den 35:e minuten trollar Nadir Rozahunov med vårt försvar och avslutar från högerkanten med att lyfta bollen i ribbans underkant innan Liam kan slå undan. I den 40:e minuten är Joel Hiltunen nära att sätta en nick men bollen går i stopen. I halvlekens sista minut tar sig Joel igenom och lobben smiter just utanför. Vi går till paus med en 1-0 ledning vilket speglar matchen.

Andra halvleken inleds bäst av Skogså och i den 50:e minuten är man nära en kvittering då skottet från fint läge räddas av Nisse Kenttä som får bollen i bröstet. Efter tio lite svagare minuter av OA tar laget åter tag i taktpinnen och i den 60:e minuten når Joel Hiltunen högst på en inlägg från Hector men bollen går i ribban. Tre minuter senare kommer Hugo i favoritposition, dribblar bort backen och avslutar hårt men åter är Hertzberg med och klarar skottet. Andreas Hertsberg förtsätter att briljera när han raklång i luften räddar en frispark från Hector. I den 70:e minuten avgörs matchen då Adam Zingmark manövrerar sig i skottläge, åter räddar Hertzberg men Joel är först på returen och tåar in 0-2. I den 80:e minuten blir det rena hönsgården framför Felle där bollen till slut går i ribban innan vi kan sparka bort lädret. I slutminuten gör Joel Hiltunen en fräck dragning inne i straffområdet, fälls och straff. Fram stegar Hector Garcia och dundrar in slutresultatet 0-3.

Sett över 90 minuter är det en rättvis seger för OAFF mot ett bra Skogså som krigade och krympte ytor som gjorde att matchen blev intensiv med tufft närkampsspel. I OAFF var försvaret briljant där samtliga förtjänar plusbetyg, det extra plusset går till Kotten Ylipää som var prickfri i 90 minuter. Mittfältarna slet som galärslavar och tryckte ner motståndarna i skoskaften med sin energi - extraplusset idag går till Daniel Mäki som också gjorde det viktiga ledningsmålet. Framåt var Joel Hiltunen lysande och hade med lite flyt kunnat göra några mål till. OAFF:s viktigaste kugge var ändå Joel Olsson som tog sin högt ljudande Volvo från Ohtana och lagom till matchstart fick Felle sina glömda fotbollsskor av storlek 51. I ett hårt kämpande Skogså var målvakten Andreas Hertzberg riktigt bra och bland utespelarna går bästa betyget till Nadir Rozahunov.
Utmärkt domarinsats från Eva Svärdsudd i en match som inte var lättdömd.
Hörnör: 6-9. Gula kort: 1-2

Laget: Felle - Liam, Palo, Kotten, Nisse - Johan S, Mäki, Hector, Hugo - Joel, Adam
Avbytare: King, Johan P, Joel O, Bosse, Elias Y, Elias P